Zračna luka Mostar: U jednom danu 1500 putnika

02
Sep
Zračna luka Mostar ove godine bilježi lagani pad prometa. Očekivanja su bila da će broj putnika biti veći nego prošle godine, ali slabija turistička sezona, manje turista u Međugorju i financijska kriza imali su negativan učinak.
- I pored svega, mi možemo reći kako smo zadovoljni. Broj putnika je manji od očekivanog, i pad je neminovan. Ove godine smo svojim novcem morali obnovili dio zračne luke i širomo kapacitete. Sve je rađeno kako bi se pratile stroge preporuke za povećanje sigurnosti na zračnoj luci. Ipak, nećemo moći nastaviti dalje ovakmim tempom beuz izravne pomoći jer smo trenutno prepušteni u većini segmenata sami sebi - rekao je za Bljesak.info Marko Đuzel, jedan od čelnih ljudi Zračne luke Mostar.
Dokaz kako Zračna luka i dalje uspješno posluje mogli smo vidjeti u petak. Sedam zrakoplova je sletjelo u Mostar, a kroz Zračnu luku je prošlo oko 1500 putnika. Danas toliki broj putnika prođe kroz Zračnu luku Mostar u danu, a nekada to nije bio ni mjesečni promet.
- Ove godine smo imali oko 50 000 putnika, a letovi se nastavljaju do kraja listopada kada sezona završava. Potrebno je riješiti neke tehničke probleme kako bi broj letova bio još veći. Kada uspijemo u tome sigurni smo kako ćemo imati veći broj linija jer je zanimanje za mostarsku zračnu luku sve veće - zaključio je Đuzel.
Turisti koji prolaze kroz Zračnu luku Mostar su uglavnom Talijani. Svi oni idu u Međugorje, a nakon par dana ponovo se preko Mostara vraćaju svojim domovima.
U Zračnoj luci Mostar se nadaju kako će od iduće sezone biti uspostavljene zračne linije s još nekim europskim gradovima. Zanimanje za takve aranžmane postoji, samo ostaje za vidjeti postoji li financijska korist u cijeloj priči.