Mostar official Spot! Jeste li vidjeli Chimu na Starom mostu?

08
Nov
"Kad se ovaj most pogleda iz daljine, izgleda okrugao kao luk iz koga je tek izletjela strijela pa tako stao. Neimarski ukus, preciznost, eleganciju, koja je unošena u ovu divnu kamenu tvorevinu, nije pokazao nijedan stari neimar", zapisao je Evlija Čelebija kad je obilazio Mostar i Stari most u nekim davnim vremenima.
Možda nekim drugim izborom riječi to može potvrditi i Chimaobinna Enyiakanwanne Onyele, za prijatelje i obožavatelje samo – Chima.
 
Ovaj nigerijsko-njemački pop i soul pjevač i bivši reper je svoj novi muzički spot "Put u plavetnilo" snimao upravo u Mostaru, kao i na vodopadu Kravice.
Zanemarujući ratnu auru koju je Mostar stekao u posljednja dva desetljeća, Chima je besplatno reklamirao Mostar, Hercegovinu, ali i Hrvatsku gdje je snimao i na pomalo zaboravljenoj kliškoj tvrđavi.
Iako u pjesmi spominje New York, Pariz i transsibirsku željeznicu, Chima i njegovi producenti iz Universal Music Group su ipak odlučili učiniti reklamu Hercegovini i Hrvatskoj, i u tome nisu nimalo pogriješili jer su kadrovi iz spota zaista fantastični.
Nakon Zdravka Čolića i Harija Varešanovića na Starom mostu i Plavog orkestra na Podveležju, i Chima je jedan od svojih glazbenih uradaka snimio na području Mostara, a nadamo se kako će njegova reklama potaknuti što više Nijemaca da napune avione iz Dusseldorfa prema Mostaru.